dimarts, 10 de maig del 2011

Per l’ordenament racional del territori.

En relació a la divisió territorial, la CUP és partidària de l’adscripció de Torà al Solsonès com a la via més ràpida i factible d’incorporació a la vegueria Central.
A dia d’avui s’han fet tots els tràmits per la incorporació al Solsonès i s’està pendent de l’autorització de Governació per a fer el referèndum a les veïnes i veïns del municipi de Torà, el resultat del qual vincularà la situació definitiva. Aprofitem per manifestar que el primer pas havia d’haver estat la realització d’una consulta popular per a saber la voluntat dels habitants i que fos aquesta voluntat la que hagués produït, en conseqüència, l’inici de tot el procés (al novembre de 2009 la CUP va proposar la convocatòria d’aquesta consulta).
En cas d’incorporar-nos al Solsonès passaríem a ser d’una comarca de muntanya, amb els avantatges que això suposa tant per a l’Ajuntament com per a particulars (increment de les subvencions a l’agricultura, beques per a estudiants, etc). Per si el canvi de comarca no progressés caldria tramitar simultàniament la declaració de municipi de muntanya, que ja tenen municipis veïns com Biosca i que també permeten disposar d’alguns dels avantatges de les comarques de muntanya.
 Referent a l’expedient de segregació de les masies del nord de Llanera, la CUP va ser l’únic grup municipal que va defensar una solució negociada a aquest conflicte, oposant-se a la via judicial. L’Ajuntament de Torà va guanyar als tribunals però el tema continua sense resoldre. Continuem defensant una solució dialogada, que permeti el canvi de municipi de les masies que així ho van sol·licitar, en el marc d’una negociació amb totes les administracions afectades i que faciliti la solució a altres problemàtiques pendents (adscripció comarcal, municipi de muntanya, abastament d’aigües...)
 Al marge de l’adscripció comarcal dels diferents municipis defensem la Vall del Llobregós com a espai per a compartir serveis supramunicipals, en tots aquells àmbits on sigui possible (des de l’ensenyament o sanitat fins a la promoció turística o l’ADF).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada